zondag 19 juni 2016

Projectweek: rollen, rijden en botsen!

We begonnen de week voor één keertje met turnen en met een bezoek aan het rusthuis. Hier waren we gaan turnen met de bewoners, samen met de Nijntjesklas. We gingen eerst iedereen een handje geven en dag zeggen:
 Daarna kregen we allemaal een ballon:
 We gooiden ermee heen en weer naar een bewoner:
 Daarna gingen we kijken naar de prenten en deden we de dieren na die op de prent stonden:
 We speelden ook met de parachute:
 & er was ook een robot die kon dansen. Eerst deed ze een dansje voor ons, daarna deden wij mee!
Maandag na de middag hebben we het dan rustig gehouden en op vraag van de vriendjes gepuzzeld. Met puzzelkampioen Len tot gevolg. Proficiat, Len!
 De meisjes en jongens wouden nog eens K3 horen, dus allemaal dansen en zingen op k3!!!
 Dinsdag werden de Jules, Nijntjes en Musti's door elkaar gemengd en maakten we 3 gemengde groepen. Elke groep ging een keertje in elke klas een activiteit doen. In de Julesklas reden we met auto's door de verf, in de Nijntjesklas maakten we fietsvlagjes en in de Mustiklas deden we "bewegingsexpressie" en speelden we met de ballen!!!
 Woensdag was het sportdag (zie vorig bericht). We maakten ook een verkeerswandeling. "Juf, waarom zijn er gele strepen op de rand (van het voetpad)?" - "Omdat de auto's daar niet mogen parkeren, want als daar een auto parkeert, kunnen de andere auto's niet meer passeren" - "Maar juf, mijn mama parkeert daar altijd!" Oeps!! Sorry aan die mama's!!
We zagen ook verkeersborden, een voetpad waar we goed moeten links en rechts kijken, enzovoort.
 Om het schooljaar "af te sluiten" kwam er nog iets nieuws toe! "Zandscharen". Dit vonden we heel leuk en zo kunnen we de knipbeweging oefenen bij het spel in de zandbak!
 Donderdagnamiddag maakten we vlagjes voor Pater Jan van de kerk. Hij gaat met pensioen en aan elke klas is gevraagd om een lange vlagjesslinger te maken. We deden ons best om er iets moois van te maken!
 Vrijdag brachten we onze fietsen mee en fietsten we op de speelplaats!
 Vrijdag vierden we ook de verjaardag van Arthur. Zie bovenstaand bericht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten