vrijdag 8 januari 2016

Gaatjes!

We begonnen het nieuwe jaar met feest, dubbel feest zelfs, want Flore was jarig én we hadden twee nieuwe vriendjes in de klas: Iljo en Nand. De foto's van deze feestmomenten zijn al terug te vinden in vorige berichten op de blog! :-) Wat deden we maandag nog? We gingen op zoek naar gaatjes EN we probeerden zelf gaatjes te maken: in het kinetisch zand bijvoorbeeld: gaatjes maken met onze vingers in het zand!
 
 
 Onze nieuwe vriendjes maakten snel een Musti- boekentashanger. Zo kon Jules eraf! :-)
 en de luchtballon voor op onze klasdeur! :-) Net zoals de andere kleuters op het begin van het schooljaar deden ze dit met de dotters.
Dinsdag probeerden we gaatjes te maken door deze te stempelen met kokers, potjes, dekseltjes, ...
We zochten ook speelgoed met gaatjes. Ja, we hadden gaatjesborden om 'prikkers' in te prikken:
We maakten ook onze kroon voor 3 koningen: sterretjes kleven!
 Toen we na de middagpauze naar binnen gingen, zagen we opeens een ballon vliegen. Met alle kleuters kwamen we even samen om te kijken wat er op het briefje stond. We zagen dat er stond "Groetjes, de Professor"... Een ballon van Professor Kweetni, wauw! Hoe was die hier gekomen??? Via de wind??? Dat vonden we wel interessant. We gaan deze maand eens kijken hoe we zelf wind kunnen maken en dingen kunnen doen vliegen. (binnen jaarthema techniek)
 We hebben dinsdag ook nog veel gespeeld:
Treinsporen, wat zeg je? Nee nee, de treinen van de toekomst rijden en vliegen in het rond! :-) :-)
 Of nee, geef toch maar de treinsporen :-) Er werden voorbije week heel lange treinsporen gemaakt, wauw!
 Kiekeboe! :-) :-)
We kijken in het fotoboek, want er zijn nieuwe foto's bijgekomen!
Dinsdagavond voor we naar huis gingen, keken we voor de eerste keer Tik Tak. Samen speelden juf Davina en juf Vanessa Tik Tak. Wauw, de kleuters zijn nog nooit zo stil geweest... nog nooit met zoveel aandacht gekeken. Heel gek eigenlijk, want het zijn 'simpele' dingen die we doen op muziek. Bijvoorbeeld een balletje onder drie bekers: waar zit het? Of twee scharen die dansen op muziek en dan iets uitknippen... De kleuters vonden het geweldig! Daarom doen we het binnen 2 weken opnieuw! :-)
 
 Woensdag waren we helemaal klaar voor 3 koningen!!! Even een selfie met de selfiestick??? Oh- oh, helemaal niet zo gemakkelijk om iedereen erop te krijgen :-) Jammer genoeg missen we op elke foto iemand of een groot stukje van iemand... Op de eerste foto: ra ra ra, waar zit Iljo verstopt? Wie vindt hem? ;-)
 Je ziet zijn oogje piepen tussen Vic en de juf :-) Haha!
 We gingen zelf in alle kleuterklassen zingen en kregen heel wat lekkers mee, maar alle kleuterklassen kwamen ook bij ons op bezoek. Gelukkig hadden wij wel iets lekkers voor hen :-)!
Donderdag zochten we de gaatjes op de tekening en kleurden we de gaatjes in:
 
 We zochten nog wat speelgoed in de klas met gaatjes... We vonden de smartmax. We deden de balletjes door de gaatjes!
 Oh, kijk!!! De Smartmax blijft aan tafel hangen, dat is wel gek! :-)
 Dat moeten we eens proberen!
 Echte kunstwerken ontstaan!!!
 Of heb je liever een concert? K3-tje Nicci zingt met plezier uit volle borst het hele repertoire :-) K3 is met 3 hoor ik jullie zeggen? Geen probleem... Alia, Flore, Linde, Len, Emma, ... (heel de Mustiklas ondertussen) zingt met plezier mee :-) :-)
 
 We maakten ook onze gaatjesketting: we rijgen de penne aan het touw:
 Kijk eens wat een lang treinspoor er door onze klas loopt :-)!
 Soms... als het HEEL hard regent tijdens de middagpauze bijvoorbeeld... dan blijven we niet met de hele school onder het kleine afdakje staan. Nee hoor, dan gaan we met de kleuters naar binnen een filmpje kijken. Joepie!! Donderdag was zo'n middagje :-)
We maken heerlijke gaatjesbrochette door gaatjes in de tomaten, de druiven en de kaas te prikken. "Hé juf, in de kaas zitten ook gaatjes"! Zo zijn het echte gaatjesbrochette!
Smakelijk!!! :-)
 We maakten ook gaatjes in het papier:
 Oh ja, en binnenkomen doen we door via het gaatje te kruipen natuurlijk! :-)
We hadden nog een klein beetje tijd. Wie graag wou, mocht zijn gaatjesketting nog schilderen:
 De trein vinden we gewoon heel leuk :-) hihi
Na de middag gingen we turnen en zo liep de eerste week van 2016 razendsnel voorbij. Tot maandag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten