vrijdag 4 september 2015

Terug naar school!

De eerste dag was al goed verlopen, die foto's hebben jullie al kunnen zien. Woensdag was dan een halve dag. Sommigen zeggen dat de tweede dag soms moeilijker is, maar voor onze Mustivriendjes ging die tweede dag even goed of zelfs beter! We deden onze kalenders en begonnen met "het kindje van de dag". Het eerste kindje van de dag was Emma, daarna Vic en vrijdag Tuur. Maandag is het Kato. De kleuters houden het al onmiddellijk nauwgezet bij :-) Na de kalenders gingen we aan de slag. We leerden ons symbooltje kennen door het in te kleuren en er rond te tekenen. We proberen het potloodje van dag 1 goed vast te houden:
 
 
 
 
 
 
 We hebben ook heel veel gespeeld:
 
 
 
 
 
 
 
 
 Donderdag gingen we de klas versieren... ah ja, want de mama's en papa's kwamen 's avonds op bezoek. We begonnen met het versieren van de deur, dat zien ze onmiddellijk zien ;-) We stempelen met de dotters een luchtballon. Daarna laten we ze drogen en kleven we onze foto erin. (de Nijntjes maakten een ster met de dotters) Stempelen maar!
 
 
 
 Ook donderdag konden we natuurlijk veel spelen. Het krijtbord vinden we heel leuk:
 De poppenhoek blijft een favoriet van vele:
 
 Boven werden er mooie torens gebouwd:
 
 Wanneer iedereen zijn luchtballon had gestempeld voor aan onze deur, kleurden we Musti voor aan onze boekentas. Zo wist iedereen welke boekentas van wie is. Als er een boekentas buiten blijft liggen na de eetzaal, weten alle juffen nu dat ze die naar de Mustiklas moeten brengen. We gingen dus aan de slag:
 
 Na de middagpauze was het dan tijd om te turnen met juf Lies. Hier hadden we heel veel zin in. 's Morgens keken we er al naar uit. Op donderdag turnen we samen met de Nijntjes. We speelden spelletjes met de hoepels. We wandelden in het rond: als de muziek stopte, moesten we zo snel als we konden in een hoepel gaan staan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vrijdag gingen we de klas verder versieren. We maakten een groepswerk: we stempelden ons hand op het papier. Daar moesten we wel van lachen, want verf op ons hand met de borstel: dat kietelt!!! Kato vroeg zich toch af of dat wel mocht, schilderen op ons hand. "Ik denk van niet hoor, juf" :-) Voor één keertje mochten we dit wel doen. Dat zag iedereen wel zitten. We zaten direct met een wachtrij ;-) ;-)
 
 
 
 
 
 
 Boven maakten Siebe en Nicci een toren "TOT AAN HET PLAFOND HE JUF"! ;-) Daar moesten we dan toch eens een foto van trekken hé, zo knap!
 
 We ontdekken dat we ons krijtje ook plat kunnen leggen om te kleuren...
 
 Arthur zorgt voor een lekker middagmaal, jammie!
 
 Daarna schilderden we verder. Niet meer met ons hand, maar met een penseel. We schilderden een "schilder-mannetje":
 
 
 
 Na de middag gingen we weer turnen. Deze keer alleen, zonder de Nijntjes. Juf dacht stiekem eens wat foto's te gaan nemen, maar opeens waren alle kindjes weg??? en juf Lies??? Mah? Aha... misschien in de kast (giechel giechel van onder de parachute). Niet in de kast, misschien achter het gordijn (lachen lachen van onder de parachute). Oh, misschien in de kleedkamer? Nee, daar ook niet!
 Opeens verschoot juf zich een bult: "KIEKEBOE".... De kleuters én de juf hadden een huisje met de parachute gemaakt en ze zaten onder de parachute, haha! Daar was juf vergeten kijken ;-) ;-)
 
 
 
Zo liep de eerste week ten einde. Wat mij betreft was het een super, super, mega, giga toffe week. Ik kijk al uit naar alle volgende weken. Ik ben er zeker van dat het een FANTASTISCH LEUK schooljaar gaat worden!!!
Donderdag 10/09 zitten wij in de namiddag, na de gezamenlijke turnles, even samen met de Nijntjes in de Nijntjesklas. Dan heeft juf Liesbeth een zorgvergadering. Dat is niet zo lang, maar het zal toch leuk zijn om eens allemaal samen te zitten :-)
Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten