vrijdag 11 september 2015

Musti!

Deze week hebben we veel geleerd over Musti en zijn vriendjes. We zagen dat Musti zijn beste vriend Meneer Konijn was. We zagen ook alle andere vriendjes in de boekjes en in de filmpjes: mevrouw Schildpad, meneer Hond, ... Met de figuurtjes van Musti (onze symbooltjes) speelden we een memory. We zochten twee dezelfde:
 
 
 
 
 Na de middag maakten we een verrassing voor Tuur: of beter gezegd voor Kamiel, want Tuur is in de grote vakantie grote broer geworden van Kamiel, joepie! :-)
 We speelden ook heel veel in de klas... met hele rode lippen van de lippenstift natuurlijk, want we hadden op het cadeautje voor Kamiel een dikke kus gezet met lippenstift:
 
 
 
 
 
 
 
We schilderden met onze vingers een mannetje, want ook wij waren vriendjes van Musti. We maakten hiermee een verbondenheidsslinger. Iedereen hoort erbij!
 
 
 
 
 We maakten ook een puzzel van Musti of van Meneer Konijn:
 
 en we speelden weer veel:
 
 
 
 
 
 
 Kato maakte even tijd voor een kappersbezoek bij kapper Linde :-)
 Wij maakten dinsdagnamiddag ook tijd voor wat te puzzelen: eindelijk ;-) ;-)
Woensdag speelden we een spelletje met Musti: we zetten Musti voor, naast, achter, onder, ... het bed en oefenen zo de begrippen.
 
We gingen op woensdag ook naar de eerste poppenkast kijken met de Nijntjesklas én de Julesklas. We begonnen met het poppenkastlied: "Thomas, oh Thomas, oh Thomas ben je thuis? Doe open je gordijntje en kom dan met ons spelen, Thomas, oh Thomas, oh Thomas ben je thuis?" Daarna kwamen de poppen op: we zagen de poppen, en de klaspoppen. Alleen was er een klein probleempje.... Musti was verdwenen!!! Oh- oh... Gelukkig had Jules hem gevonden, Musti was eventjes naar de Julesklas, Musti toch! Wij maakten ons zo'n zorgen! ;-) Eind goed, al goed. Tot volgende week Thomas en Sofie!
Donderdag maakten we ons fotoboek:
 
 We speelden ook een kleurenspelletje: we gooien met de kleurendobbelsteen. Als we rood gooiden, mochten we een rood kaartje op het kleurenbord leggen. Als we geel gooiden, een geel kaartje. Als we groen gooiden, een groen kaartje en tenslotte als we blauw gooiden, een blauw kaartje. Wie is het eerste al zijn kaartjes kwijt?
 
 
 
 Donderdagnamiddag gingen we dan turnen met juf Lies EN de Nijntjesklas! We begonnen met het lied: "Daar komt mama olifant". Klik maar op volgende link, dan kan je het samen met Kaatje thuis eens dansen (het eerste stukje): https://www.youtube.com/watch?v=njM6CROApmM
 
 
 
 
 
 
Donderdagnamiddag zaten we met de twee klassen samen. Na het turnen was er niet zoveel tijd meer: we lazen nog een verhaaltje van Musti, we dronken een drankje en maakten onze boekentassen klaar. Na de speeltijd bleven we wat langer buiten om van het mooie weer te genieten. Maar niet getreurd, op maandag 21 september zitten we weer een namiddagje samen, joepie!
Op vrijdag zetten we Musti van klein naar groot: we zochten eerst de kleinste, daarna een beetje groter en dan de grootste:
 
 
 
Tijdens de speeltijd aten we allemaal samen een CAKEJE. Er was geen verjaardag, maar we hadden dat van Tuur gekregen omdat we zo'n mooi werkje gemaakt hadden voor Kamiel. Dit vonden we allemaal heel lekker en leuk, BEDANKT!!! Daardoor aten we de laatste speeltijd ons fruitje en bleef ons koekje in de boekentas.
De mama's Alia, Linde en Flore waren ook op stap:
 
 We maakten ook een groepswerk, we maakten door te scheuren en te kleven een grote Musti:
 
 En daarnaast hebben we natuurlijk ook veel gespeeld!
 
Vrijdagnamiddag gingen we turnen met juf Lies en speelden we weer wat langer buiten, tot we naar huis gingen. Het vloog weer voorbij! Volgende week gaan we het hebben over ons lichaam, het beloofd alvast een reuze-leuke week te worden. Tot maandag, lieve vriendjes!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten