zaterdag 12 maart 2016

Voertuigen!

Voorbije week nam juf Carolien even de leiding over in de klas. We hadden een hele leuke week in de klas met/ rond allerlei voertuigen. In ieder geval: goede gewoontes mogen niet gewijzigd worden, beginnen deden we ook voorbije week met het logeerboekje van Musti!!! Siebe toonde de foto's en vertelde erbij:
Daarna deden we een waarneming van alle meegebrachte voertuigen. Iedereen koos één voertuig en we keken wat het was, wat het deed, enzovoort. Daarna probeerden we de voertuigen te sorteren: welk voertuig rijdt op de weg? Welk voertuig vaart in de zee? Welk voertuig vliegt in de lucht? We mochten de prentjes ook zelf uitknippen!
 Juf Carolien had ook allemaal puzzels mee van voertuigen. Aangezien wij heel graag puzzelen, vonden we dit ook geweldig!
 We speelden ook met de meegebrachte voertuigen én met voertuigen die juf Carolien zelf had meegebracht.
 Boven zaten we vanaf nu in het vliegtuig. Piloten vooraan en daarna: iedereen instappen!!!
 Even haren kammen, zegt Nicci... Ook in het vliegtuig belangrijk :-)
En daarna de pilotenmuts op... dat gaat veel beter met gekamde haren hé :-) Een vliegtuig met 3 piloten, lijkt ook al veel leuker :-)
 Er waren ook veel nieuwe boekjes over voertuigen:
We maakten elk ons eigen vliegtuigje door het te bekleven met glanspapier:
 Daarna maakten we de lucht: met kaarsen tekenden we op het wit papier de wolken. "Hé, maar juf Carolien, we zien niks???" ... Snel met blauwe ecoline erover (sorry voor de blauwe handen die avond) en dan zagen we het wel! Wat een mooie lucht kregen we nu.
 Als de lucht droog was, konden we onze vliegtuigjes erop kleven:
De laatste passagiers instappen want het vliegtuig gaat vertrekken!!!
 Piloot Iljo en Siebe tot uw dienst!
Piloot Arthur!
We zagen voorbije week ook dat boten konden drijven of zinken. Met andere materialen gingen we kijken wat bleef drijven en wat bleef zinken:
 De schroevendraaier bijvoorbeeld: die zinkt!
Er stond dinsdag ook een hele leuke waterbaan voor de bootjes. Dit vonden we ZO leuk!!! Hier was wel altijd iemand aan te vinden :-)
We hebben voorbije week ook heel veel gefietst! En van al dat fietsen... tja, soms moesten we eens bijtanken hé :-) Juf Carolien had voor onze eigen pomp gezorgd ;-)
We maakten ook ons eigen bootje. Op tafel lagen allemaal materialen en wij konden kiezen wat we juist gebruikten of wat we zeker niet wouden gebruiken!
 Tada! Het bootje van Siebe!
We speelden in de zandbak met grote graafmachines:
 Met plasticine maakten we wielen voor de auto's:
We maakten ook ons eigen stuur en gebruikten dit bij het versje...
 We maakten ook een eigen auto, maar voor we erin konden spelen, moest hij toch eerst wat kleur krijgen. We kozen blauw!
Die boekjes van voertuigen zijn wel interessant... Er staan zoveel voertuigen in die we nog niet kenden! :-)
 Om de week af te sluiten gingen we natuurlijk turnen met juf Lies! Of ja... eigenlijk met juf Carolien, want ook de turnles gaf juf Carolien :-) Er stond een heus parcours voor ons klaar:
Wauw... dat was ons wel een HELE LEUKE week! En we hebben geluk, want het gaat nog een half weekje verder. Joepie jee! Wij kijken er al naar uit!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten