maandag 8 februari 2016

Carnaval!

 Maandagochtend: logeerverhalen-tijd. We luisterden naar de verhalen van Emma en om af te sluiten ging ze eens rond met het fotoboekje om de foto's te tonen:
 Hé kijk, een Musti-koekje!
 We bekeken samen de kledij van de clown en zagen dat de clown heel kleurrijke kledij heeft. Wij zorgden dat ook dit clowntje heel mooie kleuren kreeg. We stempelden met kurk in verschillende kleuren:
 We konden ons verkleden als clowntjes, we konden op de toeters blazen, en nog veel meer...
We konden ook heel veel spelen, bijvoorbeeld met het kinetisch zand:
Of we lazen boekjes van carnaval:
 
Spelen, spelen, spelen...

Of ja... Len en Alia maakten zich weer mooi voor een feestje... Als dat geen feestbeesten worden later, dan weet ik het ook niet, haha :-) ;-)
Met het kinetisch zand werden bruggen en zelfs een dam gebouwd:
 Clowntje Len!!!
 Nog een beetje schmink en hij is net een echt clowntje! :-)
 Clowntje Flore!!
 We zingen ons liedje: "Clowntje heeft een rode neus, rode neus, rode neus ..."
 Dinsdag stempelden we de krullen van de clown met keukenrolletjes en met onze duim stempelden we een rode neus:
 Clowntje Lunna:
We probeerden de juiste rondjes in de bollen van de strik te kleven. Er waren kleine en grote bollen, dus we moesten goed kijken en passen of het bolletje erin paste of niet.
Woensdag was het carnavalbal in het rusthuis. Deze foto's kunnen jullie in een vorig bericht terugvinden. Donderdag gingen we naar de poppenkast kijken en maakten we ons eigen clownshoedje: we stempelden met vingerverf:
 Clowntje Lunna!!!
En clowntje Flore met haar zelfgemaakte hoedje!
 Clowntje Charlotte met haar zelfgemaakte hoedje:
 Juf Lies was jammer genoeg ziek. Vrijdagvoormiddag hadden de kleuterjuffen dus een parcours in de turnzaal gezet en gingen we elk om beurt eens kijken/ klimmen en klauteren. Wij gingen met de Julesklas naar de turnzaal:
 Vrijdagnamiddag was het dan STOET! Joepie! Dankzij twee lieve, helpende mama's waren we perfect op tijd klaar en kon iedereen zelfs nog geschminkt worden, joepie! Bedankt aan de mama's voor de hulp. Hier gaan we dan!!! Enkele vriendjes mochten mee in de kar van de tractor... eigenlijk wou iedereen dat wel, maar zoveel plaats was er niet... meester Pieter nam er een paar: Len, Lunna en Nand hadden geluk! Bedankt voor de foto's van de stoet (toegestuurd gekregen van enkele ouders) DANKU!
Na de stoet konden we nog een wafeltje en een drankje drinken, jammie!
 Voor het vertrek...
 Onderweg...
Na de stoet ... :-)
Nu een welverdiende krokusvakantie voor de lieve vriendjes. Allemaal goed uitzieken zodat we na de vakantie hopelijk terug voltallig zijn, want we hebben een paar schatjes moeten missen tijdens onze carnavalsweek...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten