zaterdag 14 november 2015

Boeken

Toen we maandagochtend in de klas kwamen, verschoten we ons een bult. Musti had een rommeltje gemaakt van onze boekenhoek, hij zat op en onder de boeken, hij las de boeken heel wild en scheurde er bijna bladzijden uit, in plaats van opruimen gooide Musti de boeken gewoon op de grond of op een hoopje, ... . Zo kan dat toch niet? We legden Musti even uit hoe het wel moest ;-)
Daarna schreven we op papier wat goed was (blij mannetje kleuren) en wat niet goed was (verdrietig mannetje kleuren): zo kon Musti het steeds nog eens nakijken ;-)
 
 
 Na de middag konden we vrij knippen: we maakten knipjes, knipten kleine stukjes, ... Alle stukjes deden we in onze klas- snipperbak :-)!
 
 
 
 
 Dinsdag keken we wat een voelboek is. Daarna maakten we ons eigen voelboek!
 
 We speelden ook nog een keer met het kinetisch zand:
 
 Of 'mama' Kato maakte eten voor Vic, Arthur en Siebe:
 Gezellig samen eten!!
 
 Oh, wat een leuke pruik!
 Woensdag was het geen school, dus donderdag gingen we naar de poppenkast kijken. Daarna maakten we de kaft voor ons voelboekje: we kleefden allerlei soorten papier op de kaft (glad glanspapier, ribbelkarton, froezelpapier, ...). Ook de titel van ons boekje erop kleven en dan alles bij elkaar!! We vonden het super leuk ons "eigen boekje"!
 
 We spelen nog eens met de Smart Max. We  vonden het super leuk!
 De meisjes maken al gauw en microfoon. Samen zongen ze uit volle borst "10.000 luchtballonnen" ;-) Het was een populair liedje in onze klas voorbije week: juf kent het ondertussen al van buiten, haha!
 
 We keken ook hoe we een boek moesten lezen: eerst eentje kiezen in de boekenkast, daarna het boekje open doen en daarna het boekje terug opruimen/ in de boekenkast steken. We kleefden de prenten in de juiste volgorde:
 Vrijdag maakten we onze boekenkast. Eén probleem: we hadden een kast, maar geen boeken! We moesten de boeken dus nog in de kast stempelen om een boekenkast te krijgen. Gelukkig stond er in de kast hoeveel boeken er op elke plank moesten: we tellen de bolletjes en stempelen evenveel boeken:
 
 
 
 
 
 
 
 We speelden ook een spelletje. We moesten aan het rad draaien en tellen hoeveel bolletjes er stonden. We zochten op ons blad ook hetzelfde aantal bolletjes en kleurden een boek in die rij. Wie heeft het eerste al zijn boeken gekleurd?
 
 Lunna met de pruik! :-)
 Vrijdag na de middag gingen we turnen met juf Lies. Juf Lies had weer allemaal leuke dingen voor ons klaar gezet. We hadden er heel veel zin in en konden ons weer helemaal uitleven! :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zo liep onze leuke boekenweek ten einde. Tot volgende week voor een grootouderweek!!! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten