vrijdag 16 oktober 2015

Herfst!

We begonnen de week met de waarneming van de meegebrachte blaadjes, vruchten, ... . We merkten dat het ERG koud was in de klas. De verwarming was kapot... Juf Liesbeth stelde voor om bij hen in de Nijntjesklas te komen zitten. Daar moesten we geen twee keer over nadenken. Na de waarneming gingen we naar de Nijntjesklas. Zij hadden ondertussen net gedaan met turnen. Eens in de Nijntjesklas deden de Nijntjes de waarneming nog. De Musti's begonnen al aan het schilderwerkje...
 We schilderden de blaadjes en drukten ze daarna af op papier:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We hebben ook veel gespeeld in de Nijntjesklas!
 
 Of in de poppenhoek:
 
 
 Len was alvast helemaal weg van de politiepet!
 Emma maakt zich klaar om op stap te gaan:
 Etenstijd!
 
 Fietsen deden we natuurlijk ook!!!
 
 
 
 
 
 We speelden met de spijkerbordjes. Dit vonden we heel leuk, want dit hebben we niet in de Mustiklas. Dit was dus helemaal nieuw voor ons!
 
 
 
 
 In de kring konden we met de herfstbak spelen:
 
 Of met de auto's konden we ook spelen:
 
 
 Of met de werkbank:
 
 Veel spelen:
 
 
Dinsdag gingen we naar het bos (foto's zie vorig bericht). Woensdag zaten we nog steeds in de Nijntjesklas, want de verwarming was nog niet gemaakt.We keken eerst poppenkast:
 
 
Na de speeltijd oefenden we nog voor het dansje voor het grootouderfeest. Spannend! :-)
Donderdag maakten we een patroon met herfstblaadjes. We kozen bij juf Liesbeth twee herfstkleuren en deden hier patroon mee: bijvoorbeeld: bruin, rood, bruin, rood, bruin ... . 
 
 
 
We konden ook ons hand én arm laten schilderen door juf Vanessa. Dit drukten we op het blad: zo hadden we een boomstam. Daarna stempelden we de blaadjes bij de boom:
 
 
 
 
 
 
Ook donderdag hebben we veel gespeeld:
 
 
 
 
 Naëlle op wandel met de baby :-)
 
 
 De juffen zijn aan de slag in de kring ;-) :-)
 
 
 
Na de middag gingen we samen turnen bij juf Lies! We stapten rond als de muziek speelde, als de muziek stopt, snel in de hoepel of een opdrachtje uitvoeren:
 
 
 
 
 
 Donderdag voor we naar huis gingen, deden we nog een nieuw opdrachtje van Fit voor leren "bellenblazer". Juf Liesbeth en juf Vanessa bliezen belletjes, de kleuters proberen de belletjes met één hand te vangen:
 
 
 
Vrijdag werkte de verwarming weer in de Mustiklas. We verhuisden terug naar ons klasje. Wel een beetje jammer ook, want het was wel gezellig zo met de twee klassen samen en met twee juffen in één klas...
We verfden deze keer niet met knikkers, maar met kastanjes en nootjes:
 
 
 

 
We konden ook weer spelen. We konden door de gang fietsen, tot helemaal vanachter, want het 1ste en 2de leerjaar waren naar het bos. We mochten dus iets meer lawaai maken in de gang ;-)
 
 
 
 
 
 
 
Zo liep de week ten einde. Voor één keer waren we voor de middag gaan turnen, we hadden gewisseld met juf Jolien. Dus we sloten de week een keertje af in ons klasje! :-)
Tot dinsdag, lieve vriendjes! (maandag heeft juf bijscholing)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten